Τετάρτη 19 Μαρτίου 2014

Το Δάσος που χορεύει στο Καλίνινγκραντ

Υπάρχει ένα δάσος έξω από το Καλίνινγκραντ στη Ρωσία, όπου φαίνεται ότι τα ξωτικά ή οι νεράιδες παίζουν με τα δέντρα, κάνοντας τα να συστρέφονται  σε έναν παράξενο όσο και υπέροχο μυστηριακό χορό.

Είναι μια θέση στην περιοχή του θύλακα Καλίνινγκραντ στην Βαλτική θάλασσα της Ρωσίας, ένα από τα πλέον παράξενα φυσικά φαινόμενα της γης, γνωστό ως «το δάσος που χορεύει» όπου τα δέντρα δεν αναπτύσσονται κανονικά. Και ο τόπος δεν έχει πουλιά. Είναι το μυστικό μέρος του «δάσους που χορεύει» Κατά τις πρώτες εκατοντάδες μέτρα μακριά από το δρόμο φαίνεται να είναι ένα συνηθισμένο δάσος. Αλλά όσο περισσότερο προχωράτε πιο μακρυά, τόσο πιο στραβά γίνονται τα δέντρα. Φαίνεται σαν κάποια δύναμη να τα λυγίζει. Ο Δον Χουάν θα μας έλεγε πως τα δέντρα χορεύουν με το άγνωστο και σίγουρα θα τα ονόμαζε συμμάχους.
Διάφορες θεωρίες έχουν προκύψει, συμπεριλαμβανομένης μίας από ένα μέντιουμ που αναφέρει το λογικό, ότι, το δάσος βρίσκεται σε ένα σημείο όπου τεράστιες ποσότητες θετικής και αρνητικής ενέργειας συγκρούονται και αυτό είναι το ολοφάνερο.
Άλλοι λένε ότι τα αίτια είναι γεωλογικά, ότι πρέπει να έχει σχέση μετο ασταθές αμμώδες έδαφος (!!) αλλά η πιο ευρέως αποδεκτή θεωρία είναι ότι το δάσος που χορεύει απλώς παίρνει  αυτά τα παράξενα σχήματα από τους ισχυρούς ανέμους που συνεχώς φυσούν την περιοχή. (!!!)
Τα μέντιουμ απλώς αρνούνται να προχωρήσουν πολύ μέσα σε αυτό, λέγοντας ότι το ενεργειακό πεδίο εδώ είναι πολύ ισχυρό. Μόνο οι απλοί καλοπροαίρετοι άνθρωποι μπορούν να φτάσουν στο κέντρο του δάσους. Κάποιοι από αυτούς αισθάνονται τρομερό πονοκέφαλο, άλλοι, αντίθετα, γεμίζουν ενέργεια.
Το δάσος που χορεύει, φαίνεται να είναι ένα από τα παράξενα φυσικά φαινόμενα. Τα πεύκα λυγίζουν σε περίεργες στάσεις και μερικοί κορμοί έχουν αναπτυχθεί σαν δαχτυλίδια, δημιουργώντας δίνες. Μια διασκεδαστική θεωρία λέει ότι αν κάποιος περνάει μέσα από ένα τέτοιο δαχτυλίδι και κάνει μια ευχή, αυτή θα γίνει πραγματικότητα.
Ωστόσο, μια άλλη θεωρία λέει ότι, όταν οι κορμοί των δέντρων κάνουν αυτούς τους δακτυλίους, αυτοί είναι τα σύνορα μεταξύ θετικών και αρνητικών ενεργειών. Εάν περάσετε μέσα από το δακτύλιο από τη σωστή πλευρά, η ζωή σας θα παραταθεί κατά ένα έτος.
Όποια και αν είναι η πιθανή εξήγηση, αυτό το παράξενο δάσος είναι σίγουρα μια ενδιαφέρουσα και σημαντική πρόκληση, για κάθε πολεμιστή – ταξιδιώτη, ειδικά αν είστε οπαδός των παράξενων φυσικών φαινόμενων και τουΧ.Φ. Λάβκραφτ. Γιατί φανταστείτε –αν μπορείτε- μια βόλτα στο δάσος ασυνήθιστη εποχή και χρόνο, με ομίχλη ή βροχή, ποιος ξέρει τι μυστικά μπορεί να μας φανερώσει, ειδικά όταν ακόμη και την ημέρα μας καλεί, τόσο ολοφάνερα, στο ταξίδι του αγνώστου.
Μήπως αντί για το «δάσος που χορεύει» να το λέγαμε «Το κάλεσμα στο άγνωστο»
«Τίποτε δεν είναι αληθινό. Όλα δεν είναι παρά χειρισμοί συμπεριφοράς, δεν είναι παρά ένα αποτέλεσμα του τυχαίου κλειδώματος του Σημείου Συναρμογής κατά την γέννησή. Αυτό είναι που μαθαίνει ο Διώκτης με το να είναι τόσοι πολλοί διαφορετικοί άνθρωποι. Κάθε θέση είναι ισάξια αληθινή και ισάξια φαντασματική. Εκτιμούμε ως πολύ αληθινές τις τωρινές μας θέσεις, αλλά αυτές που μοιάζουν οι πιο αληθινές ξαφνικά γίνονται φαντάσματα όταν κινηθείς σε μια άλλη θέση.» Don Juan Matus

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου