Κυριακή 27 Φεβρουαρίου 2011

Καθημερινή σύνδεση με το Διάστημα




Η ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ για τα περισσότερα μέρη του πλανήτη είναι πλέον δεδομένη. Από τη στιγμή λοιπόν που οι αερομεταφορές δεν έχουν να προσφέρουν πια κάτι που θα προκαλέσει αίσθηση, ο κυβερνήτης του Νέου Μεξικού και ο Βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μράνσον αποφάσισαν να διευρύνουν τις δραστηριότητές τους στο χώρο της μετακίνησης του μέλλοντος, που δεν είναι άλλη από τα ταξίδια στο Διάστημα.


Παρουσίασαν λοιπόν το διάδρομο τροχοδρόμησης του Spaceport America στην Σάντα Φε του Νέου Μεξικού, από τον οποίο σε 3 μόλις χρόνια θα απογειώνονται οι τουριστικές διαστημικές πτήσεις της εταιρίας Virgin Galactic.


Ο διάδρομος έχει μήκος 3,2 χλμ. και η αποπεράτωση των εργασιών για την ολοκλήρωσή του γιορτάστηκε με μια πτήση του SpaceShip Two, το οποίο θα πραγματοποιεί αποδράσεις έξω από την γήινη ατμόσφαιρα.


Το SpaceShip Two, ένα μικρό εξαθέσιο πυραυλοκίνητο όχημα, πραγματοποίησε την πτήση συνδεδεμένο στο μητρικό του σκάφος. Τα πρώτα ταξίδια υπολογίζεται να ξεκινήσουν στα τέλη του 2013 και αν ενδιαφέρεστε να δείτε τη Γη από ψηλά, αρχίστε οικονομία από τώρα καθώς μία θέση θα κοστίζει 200.000 $.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου