Τετάρτη 23 Μαρτίου 2011

Ινστιτούτο για ...Γιέτι!

Δημοσίευση : 23/03/2011 


Ένα επιστημονικό ινστιτούτο αποκλειστικά για την μελέτη των...Γιέτι, θα λειτουργήσει στη Σιβηρία!


Η ρωσική επαρχία του Kemerovo, στη δυτική Σιβηρία, θα ανακοινώσει την τελική απόφαση, μετά από ένα διεθνές συνέδριο με θέμα τα όντα Γιέτι.
Ειδικότερα, η πόλη Tashtagol θα φιλοξενήσει ένα διεθνές συνέδριο στο οποίο θα λάβουν μέρος επιστήμονες που ειδικεύονται στα ανθρωποειδή.

Τα συμπεράσματα που θα διεξαχθούν από το συνέδριο, θα συμβάλλουν στο αν τελικά θα δημιουργηθεί ένα επιστημονικό ινστιτούτο ερευνών για να μελετήσει τα...Γιέτι!

Να σημειωθεί , ότι τα Γιέτι, ή Αποτρόπαιοι Χιονάνθρωποι, όπως αλλιώς ονομάζονται, είναι τριχωτά πιθηκοειδή πλάσματα, αρκετά δημοφιλή στους μύθους, ενώ πιστεύεται ότι κατοικούν στα Ιμαλάια.

Αλλά μερικοί πιστεύουν, ότι και στη Ρωσία υπάρχουν αρκετοί πληθυσμοί Γιέτι, σε απομακρυσμένες περιοχές της Σιβηρίας, όπως στην οροσειρά στο νότιο τμήμα της επαρχίας Kemerovo, γύρω από την πόλη Tashtagol.

Οι αξιωματούχοι του Kemerovo, υποστηρίζουν, βασιζόμενοι και στα λεγόμενα του ερευνητή των Γιέτι, Igor Burtsev, πως περίπου 30 Ρώσοι επιστήμονες, μελετούν τα Γιέτι και θα μπορούσαν να εργαστούν μαζί στο ινστιτούτο.

Ο Burtsev, τόνισε πως “πιστεύουμε ότι τα Γιέτι είναι ένας ξεχωριστός κλάδος της ανθρώπινης εξέλιξης. Ζουν σε αρμονία με τη φύση.”

Αξίζει να επισημανθεί πως η επαρχία του Kemerovo, έχει εκμεταλλευθεί τη φήμη της ως τόπος κατοικίας των Γιέτι, για την προώθηση του τουρισμού στην περιοχή.

Έχει θεσπίσει μια παγκόσμια μέρα Γιέτι, ενώ αυτή τη χρονιά θα διεξαχθεί διαγωνισμός για το καλύτερο γλυπτό πάγου με θέμα τα μυθικά πλάσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου